joi, 21 ianuarie 2010

Apel la Participare

Anul acesta în mai (ca de obicei), Festivalul Tres Courts ajunge la ediţia cu numărul 12. Cei care au fost măcar o dată ştiu că pe lîngă programul oficial, care se proiecta simultan în 80 de oraşe din lume, există şi o selecţie naţională. Filmele noastre au fost de fiecare dată mult mai slabe decît ale lor, discrepanţă dătătoare de complexe. Dar asta nu înseamnă că trebuie să rămână aşa. Oare nu suntem în stare să producem ceva foarte scurt şi foarte bun?

Organizatorul, Centrul Cultural Francez, a lansat astăzi apelul la participare pentru creatorii români: "Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simpul o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul. Singura condiţie impusă este ca durata filmului sa nu depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiuni, documentare, animaţie. Participarea este gratuită."

În 2009, Timişoara nu a dat lumii niciun foarte scurtmetraj. E păcat. Mai ales că sunt atîţia tineri (studenţi la arte vizuale sau nu) care se joacă, din cînd în cînd, cu camera. Dead-line: 10 martie. Regulament şi detalii pe www.trescourt.ro sau www.foarte scurt.ro.

Dacă aveţi 3 minute vă invit sa vedeţi 3lerele ultimelor 3 ediţii de 3 Courts.
Ici, ici et ici.

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.