luni, 3 mai 2010

Aveti program. Incepe Timishort.

Azi s-a afisat programul festivalului de scurt-metraj timisorean Timishort 2010, aflat la a doua editie, si intrucat m-am prezentat tocmai la incheierea conferintei de presa din Van Graph am pus mana si eu pe-o mapa de prezentare. Va spun sincer ca abia astept sa inceapa. Eu anul trecut am fost foarte entuziasmat de festival si chiar multumit la final de ce-am vazut astfel ca acum ma cam mananca palmele cand ma gandesc la oferta 2010. Mai ales ca, in ciuda pierderii sustinerii primariei, festivalul a crescut, oferind doua "noutati": proiectie in aer liber si sectiune de film experimental in loc neconventional (Setup).

Festivalul se deschide miercuri seara (5 mai), de la 21:30 in Piata Unirii, cu proiectia unui lung-metraj - Nunta in Basarabia - o comedie romantica regizata de Nap Toader. In zilele urmatoare vor avea loc la cinema Timis si Studio proiectiile scurtelor din Competia principala, Focus pe scoli de film (Germania si Austria), Festival Visit (scurte castigatoare la festivalurile partenere KarloviVary FFF si Ostrava Film Fest) si o sectiune foarte misto 4x4 in care putem gasi cele mai bune scurte romanesti nominalizate la Gopo in ultimii 4 ani (16 filme de Radu Jude, Paul Negoescu, Cristi Nemescu si multi altii care zic ca sunt obligatorii pentru cei care le-au ratat).

Sectiunea de film experimental - Videorama - se doreste a fi cireasa de pe tort intrucat pune accentul pe produsele audio-vizuale inovatoare, film experimental, pe arta video in general. 16 scurte din 13 tari vor fi proiectate in Setup Club vineri seara urmate apoi de un concert al trupei BIO. Daca le pierdeti vor putea fi revazute duminica la Studio.

Premierea castigatorilor va fi sambata seara iar Festivalul se va inchide duminica (9 mai) cu sectiunea Goal (ce cuprinde 3 scurte avand ca subiect fotbalul) si cu filmul Looking for Eric a lui Ken Loach.

Timpul e scurt, ganditi-va rapid la ce mergeti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.