joi, 16 septembrie 2010

L'arnacoeur (2010)

rating: Brainwash

Cu un manunchi de seriale si reclame regizate in televiziune, francezul Pascal Chaumeil isi face debutul pe marele ecran cu o delicioasa comedie romantica intitulata L'arnacoeur (sau Heartbreaker, titlul comercial) un fel de 'cine iubeste si lasa strange bani sa-si ia o casa'. Fiind un film francez e normal ca rolul principal sa fie cel de seducator asa ca L'arnacoeur devine povestea lui Alex Lippi, de profesie escroc sentimental. In pielea lui se lafaie insa astenicul Romain Duris (tanarul student Xavier din L'auberge espagnole) care schiteaza un personaj ce-ar putea fi extrem de util in realitate: un barbat capabil sa salveze femeile din relatiile in care sunt blocate fara sa-si dea seama. Politica lui e simpla: in cupluri existe trei tipuri de femei - fericitele, nefericitele care recunosc, si nefericitele care nu accepta asta. Cele din urma ii pun painea pe masa prin faptul ca apropiatii lor il platesc sa le seduca si astfel 'gascutele' sa realizeze ca inainte erau foarte nefericite si sa-si schimbe viata.

Chiar daca filmul comporta numeroase exagerari si clisee romantice el functioneaza bine la capitolul divertisment tocmai datorita personajului care mai are un pic si devine un fel de musiu James Bond cu ceva mai mult simt al umorului. Planurile lui implica o echipa de inca doi oameni care se ocupa de supraveghere, documentare si, la nevoie, chiar back-up de urgenta, in vreme ce baiatu nostru isi asuma alte si alte identitati in functie de profilul victimei. Plotul filmului se concretizeaza in clipa cand Alex Lippi primeste de la un mahar vanzator de flori/interlop o oferta pe care n-o poate refuza.. fiind deja dator o suma oarecare unui alt interlop frantuz posesor de gorila sirba. Asa intrucat, contrar bunei judecati, omul accepta misiunea de a rupe dragostea Juliettei van der Becq (Vanessa Paradis) pentru un milionar american dintr-un capriciu al tatalui fetei. Doar ca misiunea nu va fi deloc usoara intrucat tipa e foarte infipta si greu de abordat si nimic din viata ei nu sugereaza nefericire. Intensificand eforturile de seductie si bazandu-se un pic si pe improvizatie saracul ALex intra in inima fetei dar ajunge sa se indragosteasca (exact ce asteptam cu totii) iar in final mai ca-si frange singur inima. Doar ca, fiind o comedie romantica in care se reconstituie faimoasa scena din Dirty Dancing, n-avea cum sa nu se termine cu happy end si oooo-uri.


Mai cateva lucruri de mentionat: Romain Duris e un actor extraordinar (daca n-ati vazut Moliere vi-l recomand), Vanessa Paradis e tot asa de frumoasa ca atunci cand eu si Johnny Depp ne-am "indragostit" de ea (hehe) iar filmul are o muzica placuta (chiar daca-i comerciala) si niste peisaje pitoresti, caci se desfasoara prin fastuosul Monte Carlo. Per total, castig maxim la capitolul fun si un film pe care femeile macar n-ar vrea sa-l rateze.
Trailer

9 comentarii:

  1. ok, m-ai convins. in 15 minute e gata filmul, popcornul e pregatit. merge numa' bine o comedie romantica, din aia de sa stai sub plapuma inca un pic, ca afara pare a fi racoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie mi-a placut Duris in minunatul De battre mon coeur s'est arrêté :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adina: ok, nu mai merge, trebuie sa revad filmul ala pt ca nu mai stiu nimic de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. pare un rol similar cu cel din Arsene Lupin pt mr. Duris. adica ceva light si purely entertaining. pacat, el poate sa duca si roluri mai serioase (unlike Vanessa).

    RăspundețiȘtergere
  5. @Thursday's child: foarte buna observatie dupa cea a Adinei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu care eram sigura ca l-am vazut dupa ce v-am citit blogul. :)) Oricum, tot de pe un blog am aflat de el si nu-mi pare rau deloc. Francezii au totusi parca alte idei... mai crete :))

    RăspundețiȘtergere
  7. plăcutu-mi-o și mie.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.