duminică, 26 decembrie 2010

Gulliver's Travels (2010)

O COMEDIE LILIPUTANA
rating: EROARE

Incep cu un mesaj pentru fanii neconditionati ai lui Jack Black: duceti-va la film, voua oricum va place orice ar face acest "dude", vesnic indragostit de muzica rock si de felul in care isi ia in balon burta (banuiesc ca intentionat isi pastreaza "burta de bere", pentru ca un Slim Jack Black are fi probabil de neconceput si de neangajat de catre studiouri).

Pentru restul lumii, un mic avertisment: nu veti vedea nimic diferit din ce n-ati vazut in celelalte filme cu acest (mai mult sau mai putin) comic. De fapt, nu veti vedea nimic diferit din ce n-ati vazut in alte filme in general. Ar fi totusi ceva. O Emily Blunt atat de searbada (da, e o "foxy lady" delicioasa, dar vrem sa vedem si altceva in afara de cele doua "mode-uri" in care stie sa-si tuguie buzele: a imbufnare sau a pupic) si o Catherine Tate nula si neavenita.

Revenind la eroul principal, Gulliver e un tip care sorteaza corespondenta unei mari publicatii, (adica are un job de student, numai ca el are spre 40). N-are gagica, n-are tupeu, dar are noul iPhone (asa se strang banii pentru prostioarele astea). Adica este, ca sa folosesc o expresie din film, un "lame ass" si ma tem ca nu gasesc doua cuvinte mai bune pentru a descrie filmul. Gulliver e luzerul pe care il iubesti tocmai pentru ca nu esti asa luzer ca el. Spre norocul lui, ajunge sa se joace de-a uriasul in tara piticilor. Spre ghinionul spectatorilor, treaba asta tine cam mult. As fi lungit putinele scene cu adevarat amuzante, in care Gulliver e pe post de papusa in casuta de jucarie a unei fetite uriase.

3D-ul este fix "de prisos" (se vedea chiar mai clar fara ochelari) dupa cum a observat tovarasul Richie, pe care l-am tarat dupa mine de dragul povestii din copilarie. Nu pot spune ca a fost o seara ratata, dar as fi vrut sa rad mai mult. De Jack Black voi mai rade probabil doar la Kung Fu Panda 2 (excelent teaser, by the way).

Gulliver's Travels
e din pacate o comedie mica. Micuta. Prapadita. Sfrijita. Liliputanaaa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.