vineri, 17 iunie 2011

Gratie si Forta

PROIECT DEDICAT LUI COSMIN LUNGU

Se zice ca poti cantari un om dupa prietenii sai. Cosmin Lungu (despre care am mai scris aici) a avut multi prieteni. 35 dintre ei s-au strans (din nou datorita lui Cosmin) in jurul unui proiect special si unicat. Va lumineaza comunicatul de mai jos.

"Pentru noi, colegii şi prietenii lui de la Cărtureşti, Cosmin Lungu a fost mult dincolo de funcţia ocupată, cea de manager şi apoi coordonator de minunate evenimente al librăriilor Cărtureşti din Timişoara. Graţie privilegiului de a ne fi putut bucura îndeaproape de delicateţea prezenţei sale, acum avem bucuria de a ne alătura Institutului Francez din Timişoara, Muzeului de Artă Timişoara şi Ralucăi Lungu în a vă adresa invitaţia la vernisajul expoziţiei „Graţie şi forţă”, un proiect dedicat lui Cosmin Lungu. Evenimentul va avea loc duminică, 19 iunie 2011, ora 17, la Muzeul de Artă Timişoara, et. II.

„Îmi place să leg oamenii de idei”, a declarat într-un interviu Cosmin, iar lucrul acesta a continuat să-l facă şi după ce s-a dus mult mai aproape de curcubeu, căci el este cel care a făcut posibil ca acum, 35 de oameni (artişti plastici, scriitori, jurnalişti, editori sau pur şi simplu prieteni) să se adune laolaltă.

Ideea, de data acesta, i-a aparţinut lui Eric Baude, directorul Institutului Francez din Timisoara, care, înainte de a-şi încheia mandatul în oraşul nostru, a vrut să facă ceva în amintirea lui Cosmin. În urma acestei idei s-a născut un întreg proiect, a cărui derulare a început în iarnă, proiect care îşi propune să abordeze cu sinceritate, curaj şi lumină acest adevăr: Cosmin nu mai este printre noi, iar povestea lui ne face să medităm asupra iubirii, suferinţei şi a trecerii.

Deşi contrastante exprimă esenţa a tot ceea ce înseamnă încercarea majoră a suferinţei: graţia de a da sens vieţii, forţa de a merge înainte, graţia de a rămâne în iubire, forţa de a ne putea despărţi, graţia de a plânge, forţa de a înţelege. Dar, pe lângă asta, este vorba şi de graţia oamenilor care au intrat în proiect de a se apropia de temele propuse şi forţa lor de a exprima ceea ce simt în legătură cu toate acestea."

Expoziţia “Graţie şi forţă" va putea fi vizitată în perioada 19 iunie – 3 iulie 2011
Curatori: Ana Adam şi Claudia Mandi

Vernisaj: duminică, 19 iunie 2011, ora 17, la Muzeul de Artă Timişoara, et. II

In deschidere vor vorbi Marcel Tolcea, Eric Baude şi Robert Şerban.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.